Hærås Elektro AS

Bærekraftig oppvarming med varmepumpe

Oppvarming av boligen utgjør den største kostnaden på strømregningen - med varmepumpe får du ren, miljøvennlig og energieffektiv oppvarming av boligen.

en moderne innredet stue, med varmepumpe på veggen

Varmepumper er ikke lenger et øyesår i hjemmet ditt. Moderne varmepumper har utviklet seg veldig de siste årene, både på design og teknologi.

Hvordan holde kostnadene nede?

Energi og bærekraft blir stadig et hetere tema. Med økte strømutgifter og dagens økonomiske situasjon blir dette enda mer aktuelt, også i husholdningen.

De aller fleste har merket at renteøkningen og prisøkningen gjør lommeboka lettere hver måned. For å holde kostnadene nede i boligen bør man se på hvor skoen trykker, og hvor man kan spare mest penger på å gjøre endringer. 

Det er ingen tvil om at oppvarming av boligen helt klart tar mest strøm, og at valget av oppvarmingssystem er viktig. Det er her varmepumper kommer inn i bildet. 

Store fremskritt innen bærekraftig oppvarming og energibesparelse

Som ledende produsenter av varmepumper har både Toshiba og Panasonic gjort betydelige fremskritt når det gjelder bærekraftig oppvarming.

Ved å utnytte naturens ressurser og nyskapende teknologi, har leverandørene introdusert varmepumper som ikke bare gir pålitelig og effektiv oppvarming, men som også bidrar til å redusere energikostnadene.

6 gode grunner til å investere i varmepumper

Det er flere fordeler med å installere en varmepumpe i hjemmet ditt. Her er noen av de viktigste fordelene:

1. Reduserte kostnader til oppvarming

Varmepumper er ofte svært energieffektive og bruker mindre energi enn tradisjonelle oppvarmingssystemer. Du kan raskt få igjen for investeringen med betydelige besparelser på strømregningen.

2. Bedre inneklima

Varmepumper avgir en jevn og komfortabel varme, og ren og god luftkvalitet. Varmepumper kan bidra til bedre helse og komfort for deg og familien din.

3. Varmepumper er miljøvennlige

Varmepumper bruker elektrisitet til å overføre varme fra luften eller bakken utenfra, til innsiden av hjemmet ditt. Dette betyr at du får ren og frisk luft uten at varmekilden forurenser miljøet, som systemer som bruker fossilt brensel kan gjøre.

4. Både oppvarming og avkjøling

Varmepumper er like bra både sommer og vinter, da de både varmer opp og kjøler ned - slik at du kan få perfekt temperatur hele året. Dette kan være spesielt nyttig i områder med store temperatursvingninger.

5. En investering som varer lenge

Varmepumper fra en anerkjent produsent som Panasonic har vanligvis en levetid på omtrentlig 15-20 år eller mer, noe som gjør at varmepumper egner seg for en langsiktig investering i ditt hjem.

6. Økt verdi på boligen din

Om du installerer en varmepumpe kan det faktisk øke verdien på hjemmet ditt! Det kan nemlig være et svært så attraktivt salgsargument for potensielle kjøpere.

en stue med lyst og moderne interiør, søderhamn sofa, flos lampe og varmepumpe på veggen

Varmepumper fra Panasonic og Toshiba er energieffektive og miljøvennlige, tilpasset et nordisk klima. Hjemmet ditt vil opprettholde et behagelig klima og renere luft. Bilder: Toshiba og Panasonic

Hva koster en varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe kan variere betydelig, avhengig av flere faktorer som størrelse, effektivitet, merke, modell og installasjonskostnader. Her er noen generelle retningslinjer når det gjelder priser på varmepumper:

  • Luft-til-luft varmepumper: Disse er vanligvis den rimeligste typen varmepumpe og brukes hovedsakelig til oppvarming. Prisene kan variere fra noen få tusen til rundt 30 000 kroner, avhengig av kapasitet og kvalitet.
  • Luft-til-vann varmepumper: Disse varmepumpene er litt dyrere enn luft-til-luft varmepumper, da de også kan levere varmtvann til oppvarmingssystemet ditt. Prisene kan variere fra rundt 30 000 til 50 000 kroner eller mer, avhengig av størrelse og ytelse.
  • Væske-til-vann varmepumper: Disse varmepumpene er vanligvis dyrere, da de er mer komplekse og krever installasjon av et varmeopptakssystem, for eksempel et borehull eller jordkollektor. Prisene kan variere fra rundt 50 000 til 100 000 kroner eller mer, avhengig av systemets størrelse og kompleksitet.

Det er viktig å merke seg at prisen på varmepumpen ikke inkluderer installasjonskostnader. Installasjonskostnader kan variere avhengig av plassering, boligens størrelse, eksisterende oppvarmingssystem og andre faktorer. 

Snakk med en profesjonell installatør for å vurdere hjemmet ditt og gi deg en nøyaktig prisvurdering basert på dine spesifikke behov.

panasonic varmepumpe i stilrent interiør

Pust inn frisk luft hver dag, med varmepumpe. Med både kald og varm luft har du alltid optimal temperatur hjemme.

Varmepumper fra Panasonic og Toshiba

Panasonic er en anerkjent produsent av varmepumper. Deres varmepumper er godt kjent for å være energieffektive, pålitelige og av høy kvalitet. 

En av de største fordelene med varmepumper fra Panasonic er at de både varmer opp og kjøler ned hjemmet ditt, slik at du kan benytte deg av fordelene med å ha ideell temperatur, når som helst på året!

Les mer om dette her: Lavere strømkostnader med luft-til-luft varmepumpe 


Toshiba er kjent for å produsere høykvalitets varmepumper med mange fordeler og høy brukervennlighet. På samme måte som Panasonic, kan også Toshiba sine varmepumper utnytte energien fra omgivelsene og overføre den til oppvarming eller kjøling av boligen din. 

Flere modeller fra Toshiba er utstyrt med avanserte luftfiltreringssystemer. Disse systemene kan fjerne partikler, allergener og lukt fra luften, og dermed bidra til å forbedre inneklimaet og luftkvaliteten i boligen din.

Mange av Toshibas varmepumper er utstyrt med en inverterteknologi, som gir dem evnen til å justere kompressorens hastighet etter behov. Dette gjør at varmepumpene kan tilpasse seg varmebelastningen i rommet, og dermed oppnå bedre komfort og lavere energiforbruk.

Få et energieffektivt hjem 

Nyere varmepumper er svært energieffektive. Dette betyr som nevnt tidligere at de bruker mindre energi enn andre typer oppvarmingssystemer, for å avgi samme mengde varme. Du kan også benytte dem til å varme opp vann - dette kan hjelpe deg å spare energi og redusere strømregningen på sikt.

Varmepumpene fra Panasonic og Toshiba er svært pålitelige og har en lang levetid. De er også stille i drift, avgir jevn varme i hele huset og reduserer klimagassutslippene i luften. Du kan med trygghet puste frisk og ren luft i hjemmet ditt, uten at det koster for mye.

Ved valg av en varmepumpe er det viktig å vurdere ditt eget behov og snakke med en autorisert forhandler for å få mer informasjon om hvilke modeller som passer best for ditt hjem. Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg å komme i gang!

Vil du ha hjelp til å installere varmepumpe?

En varmepumpe er både miljøvennlig og er raskt verdt investeringen - det ser du på strømregningen. Vi hjelper deg å senke forbruket med riktige løsninger for din bolig.