Hærås elektro AS
Finslandsvegen 220
4646 Finsland
Man-Fre: 08.00 - 16:00
913 56 110

Belysning kan være så mye.....

Planlegging er viktig

–Uansett hvor du arbeider eller slapper av, så må du tenke nøye gjennom hva slag belysninger du ønsker å ha der du skal oppholde deg. Og det kan være forskjellig i de forskjellige rom. Belysning, farger og interiør enger nøye sammen, enten det er for å få arbeidslyst eller for å slappe av.

Forskjellige behov

Behovet for lys varierer; i vinterhalvåret er naturligvis lampene viktig, mens det i den lyse årstiden kun vil være et fåtall i bruk. På samme måte ønsker vi mye lys til storrengjøringen, og dempet, intim belysning når vi inviterer gode venner til selskap, eller rett og slett bare kose seg med sin kjære….

– Dimmere en gunstig løsning som gir mulighet til å variere styrken i belysningen. Du kan koble flere lamper til samme krets, og selv om du har et gammelt anlegg er det enkelt å bytte ut gamle brytere med trinnløse.

Downlights

Spotter blir i mange hjem brukt i tillegg taklamper og lampetter, og er ideelle for å skape stemning og variasjon i belysningen. Hele rommet trenger ikke være opplyst på en gang. Stålamper og bordlamper som tilleggs-belysning er jo et fint tillegg for å få godt lys i sofakroken til håndarbeidet eller en god bok.

Belysning på badet

Belysning av baderomsspeil bør være fra siden, ikke ovenfra. Optimalt burde lyset kommer fra alle kanter. Tidligere var det vanlig med lysstoffrør over speilen på badet. Sidelys gir et mykere morgenstund.